Vi hoppas att du kommer att trivas hos oss, här nedan följer information om sådant du ska tänka på vid inflyttning hos oss.

Vid kontakt med oss på Lundqvist Byggförvaltning uppger du ditt objektsnummer, detta finner du på ditt kontrakt.

Alla lägenheter har även ett fyrsiffrigt lägenhetsnummer i Lantmäteriets lägenhetsregister. Numret bildar tillsammans med adressen en unik identitet för varje bostad. Lägenhetsnumret består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Bra info att ha till hands vid akuta händelser då det tillkallas tex ambulans, polis eller brandkår.

Du kan hitta lägenhetsnumret i ditt kontrakt.

Adressändring

Du som bor i en lägenhet hos oss ska vara folkbokförd på adressen. Ändra adress genom att anmäla flyttanmälan till Skatteverket, detta går att göra elektroniskt på deras hemsida eller genom blankett.

Hemförsäkring

Vi rekommenderar att du tecknar en hemförsäkring för din hyresrätt. För hyresgäster är hemförsäkring särskilt viktig eftersom den skyddar inte bara de personliga tillhörigheterna utan även täcker ansvarsskydd och rättsskydd. Detta innebär att om du som hyresgäst orsakar skada på bostaden eller om du blir indragen i en rättslig tvist, kan din försäkring hjälpa till att täcka de kostnader som kan uppstå. Utan en sådan försäkring kan de ekonomiska konsekvenserna bli betydande.

En hyresrättsförsäkring är en typ av försäkring som är avsedd för personer som bor i hyresbostäder. Den täcker vanligtvis skador på eller förlust av personliga tillhörigheter på grund av stöld, brand, vattenläcka och andra oförutsedda händelser. Dessutom inkluderar den ofta ansvars- och rättsskydd.

El

Ring Trollhättan Energi, tfn 020-899 000, för att starta ditt abonnemang och för att begära mätaravläsning, elmätaren ska avläsas vid inflyttning i er nya lägenhet. Det är viktigt att detta sker i direkt samband med inflyttning, annars kommer strömmen stängas av.

Information om operatör för TV/Bredband

Våra fastigheter har tv via Telia eller Tele2. Längst ner på fastighetssidan, på hemsidan, ser du vilken av dessa som finns i ditt hus.

Telia: I bostaden ingår TV-paket Lagom. Ring Telia för att aktivera abonnemang på 020–202070. Elektronisk utrustning som finns i er lägenhet får ej avlägsnas eller skickas tillbaka till Telia. Om så sker kommer ni debiteras en avgift på 2500 kr. Bredband via Telia är indraget i fastigheten men kräver tecknande av eget abonnemang.

Tele2: Om du vill utöka grundutbudet, som ingår i hyran, ring Tele2 på 90 222. Bredband via Tele2 är indraget i fastigheten men kräver tecknande av eget abonnemang.

Hyran

Hyran betalas en månad i förskott, använd rätt månadsavi!

Tips och råd

Broschyr från Fastighetsägarna